۱۳۸۸ مرداد ۷, چهارشنبه

آفتاب مصنوعی "بدون شک" سرطان زاست - برگرفته شده از سایت بی بی سی



محققان می گویند آفتاب مصنوعی که بسیاری از آن برای برنزه شدن استفاده می کنند، بدون شک خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد.
پیشتر آژانس تحقیقات درباره سرطان (IARC)، به این نتیجه رسیده بود که آفتاب مصنوعی "احتمالا" خطر ابتلا به سرطان را زیاد می کند اما حال این آژانس می گوید "به طور حتم"چنین خواهد شد.
فعالان می گویند انتشار این خبر در مجله علمی 'لانست آنکولوژی' فشار را برای تنظیم مقررات سخت گیرانه تر در مراکز سولاریوم، بیشتر می کند.
ارزیابی جدید، خطر استفاده از آفتاب مصنوعی را همتراز با کشیدن سیگار و قرار گرفتن در معرض آزبست (پنبه نسوز) قرار داده است.
اما انجمن سانبد (Sunbed Association) در بریتانیا گفته است که هیچ ارتباط مستقیمی بین استفاده صحیح از آفتاب مصنوعی با ابتلا به سرطان وجود ندارد.
آژانس تحقیقات درباره سرطان، کمیته ای متشکل از کارشناسان است که توصیه های خود را در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار می دهد.
این آژانس در پی بازبینی تحقیقاتی که نشان می داد خطر ملانوما، مهلک ترین نوع سرطان پوست، در افرادی که پیش از 30 سالگی شروع به استفاده از آفتاب مصنوعی کرده اند به میزان 75 درصد افزایش داشته است، این موضوع را اعلام کرد.
همچنین نتیجه چندین تحقیقات نشان می دهد که بین استفاده از آفتاب مصنوعی و ابتلا به ملانومای چشم ارتباط مستقیم وجود دارد.
سازمان خیریه پژوهش سرطان در بریتانیا در اوایل سال جاری اخطار داده بود که استفاده زیاد از آفتاب مصنوعی باعث شده است که برای اولین بار در این کشور تعداد مبتلایان به ملانوما به ده هزار نفر برسد.
در طی 30 سال گذشته، میزان ابتلا به سرطان پوست در بریتانیا چهار برابر شده است.
دولت بریتانیا سرگرم مطالعه پیشنهاداتی برای منع کردن استفاده افراد زیر 18 سال از آفتاب مصنوعی در انگلستان است.
مقرراتی مشابه در اسکاتلند وضع شده است که طبق آن افراد زیر 16 سال از استفاده از آفتاب مصنوعی منع شده اند.
جسیکا هریس، مدیر دفتر اطلاع رسانی سازمان خیریه پژوهش سرطان در بریتانیا گفت: " ارتباط آفتاب مصنوعی با سرطان پوست در چندین مطالعه علمی معتبر نشان داده شده و ما بسیار خوشحالیم که آژانس تحقیقات درباره سرطان، استفاده از آن را در دسته بالاترین میزان خطر قرار داده است."
خانم هریس از نمایندگان پارلمان خواسته است تا فورا استفاده از آفتاب مصنوعی را برای افراد زیر 18 سال منع کنند و سولاریوم هایی را که تحت نظر افراد حرفه ای نیستند، تعطیل کنند.


همیشه یکجا باشید

بریتانیایی‌ها پیروزی در افغانستان را ممکن نمی‌دانند

نتایج یک نظرسنجی که برای روزنامه ایندیپندنت بریتانیا صورت گرفته نشان می دهد که بیشتر مردم این کشور بر این باورند که پیروزی در جنگ افغانستان امکان پذیر نیست.این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که بیشتر مردم بریتانیا خواهان برگرداندن فوری نیروهای بریتانیایی از افغانستان هستند.نتایج این نظرسنجی روزنامه ایندیپندنت در حالی منتشر می شود که تعداد سربازان کشته شده بریتانیایی در افغانستان در ماه جاری میلادی به بیش از بیست نفر رسیده است.این بالاترین میزان ماهانه مرگ سربازان بریتانیایی از زمان آغاز جنگ افغانستان است.نتایج نظرسنجی روزنامه ایندیپندنت نشان می دهد که ۵۸ درصد از نظرسنجی شوندگان بر این باورند که جنگ افغانستان قابل پیروزی نیست اما در مقابل ۳۱ درصد می گویند امکان پیروزی در این جنگ وجود دارد.این نظرسنجی البته خاطرنشان نمی کند که منظور از پیروزی، شکست کامل نظامی پیکارجویان است یا شامل چیز دیگری است.۵۲ درصد نظرسنجی شوندگان می گویند نیروهای بریتانیایی باید بلافاصله از افغانستان خارج شوند اما ۴۳ درصدد در عوض معتقدند که این نیروها باید کماکان در افغانستان حضور داشته باشند.نظرسنجی روزنامه ایندیپندنت هفته پیش در حالی انجام شد که تعداد کشته شدگان بریتانیایی در افغانستان روند صعودی داشته و برگرداندن اجساد سربازان بریتانیایی از این کشور به طور گسترده در رسانه های بریتانیا منعکس شده است.یک نظرسنجی دیگر که اوائل ماه جاری توسط بی بی سی و یک روزنامه دیگر بریتانیا انجام شده بود، نشان می داد که تعداد موافقان و مخالفان حضور نظامی بریتانیا در افغانستان تقریبا یکسان است.تقریبا نیمی از تلفات نیروهای بریتانیایی در ماه جاری میلادی ناشی از عملیات بزرگ ضد طالبان در استان هلمند است.مرگ سربازان بریتانیایی باعث افزایش بحث ها در باره نقش این کشور در جنگ و کیفیت و کمیت تجهیزات در دسترس ارتش بریتانیا شده است. منتقدان می گویند در این مورد کاستی هایی وجود دارد.در حال حاضر ۹ هزار سرباز بریتانیایی در افغانستان به خدمت مشغولند. بیش از ۱۰۹ نفر از آنها از زمان اشغال افغانستان در سال ۲۰۰۱ توسط آمریکا که برای سرنگونی طالبان صورت گرفت، کشته شده اند.
همیشه یکجا باشید

۱۳۸۸ مرداد ۴, یکشنبه

عکس های آفتاب گرفتگی روز چهار شنبه
















همیشه یکجا باشید

شاگردان شیطان

صبح تان بخیر!
امروز به طرف وظیفه میرفتم،دیدم که بعضی از عکس های حامد کرزی را پاره کرده اند و یا با رنگ های مختلف رنگ آمیزی نموده اند. به یقین که مردم ما خو ایطو کاره نمیکنه فکرم رفت پیش شاگرد های داکتر عبدالله و داکتر اشرف غنی احمد زی چون همی ها هستند که راه منطقی برای مبارزه های انتخاباتی خویش ندارند فقد با پاره کدن ویا رنگی ساختن عکس های حامد کرزی دل خود خوش میسازند.
برنده ره خو کلی میشناسیم حاجت به گفتن نیست.
همیشه یکجا باشید

۱۳۸۸ مرداد ۳, شنبه

عکس های جالب





































همیشه یکجا باشید

۱۳۸۸ تیر ۳۰, سه‌شنبه

آسیا شاهد خورشیدگرفتگی کامل و طولانی- برگرفته شده از سایت فارسی بی بی سی

میلیون ها نفر از مردم قاره آسیا روز چهارشنبه شاهد طولانی ترین خورشیدگرفتگی قرن حاضر، که از جمله بخش هایی از هند و چین را در تاریکی فرو می برد، هستند.
این کسوف که حدود پنج دقیقه طول می کشد بسیاری از منجمان حرفه ای و آماتور را به آسیا کشانده است.
خورشیدگرفتگی ابتدا در خلیج خامبهات در شمال مومبای (بمبئی) شروع می شود.
کسوف سپس با حرکت به سوی شرق بخش های دیگری از هند، برمه، بنگلادش، بوتان و چین را در تاریکی فرو خواهد برد و در اقیانوس آرام تمام خواهد شد.
کسوف از برخی جزایر جنوبی ژاپن عبور می کند و آخرین جایی که از خشکی قابل دیدن است جزیره نیکومارورو در کشور کیریباتی در بخش جنوبی اقیانوس آرام خواهد بود.
البته یک کسوف ناکامل در بخش های بزرگی از آسیا از جمله ایران قابل مشاهده بود.
خورشیدگرفتگی کامل قبلی در اوت 2008 دو دقیقه و 27 ثانیه طول کشید. اما خورشیدگرفتگی چهارشنبه در اوج آن شش دقیقه و 39 ثانیه طول خواهد کشید.
آلفونس استرلینگ اخترفیزیکدان ناسا که این کسوف را در چین دنبال خواهد کرد، گفت دانشمندان امیدوارند داده های این کسوف به درک فوران های خورشیدی و سایر پدیده های ستاره مرکزی منظومه شمسی کمک کند.
شائو ژنیی، اخترشناس در "رصدخانه نجومی شانگهای" در چین به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: "برای فرصتی مشابه و دیدن کسوفی به این طول، باید چند صد سال دیگر صبر کنیم. این یک فرصت استثنایی است."
لوسی گرین از "دانشگاه کالج لندن" که از ژاپن شاهد کسوف خواهد بود گفت: "دمای کورونای (لایه بیرونی) خورشید به دو میلیون درجه سانتیگراد می رسد اما ما نمی دانیم چرا اینقدر داغ است."
"ما در جستجوی امواجی در کورونا خواهیم بود.... این امواج ممکن است عامل تولید همان انرژی باشند که باعث داغ شدن کورونا می شود. این بدان معنی است که علم خورشید شناسی گام دیگری برخواهد داشت."
خورشیدگرفتگی بعدی روز 11 ژوئیه سال آینده میلادی خواهد بود که در یک نوار باریک از نمیکره جنوبی زمین از جمله آرژانتین قابل رؤیت خواهد بود.
همیشه یکجا باشید

عکس های جالب





































همیشه یکجا باشید

۱۳۸۸ تیر ۲۸, یکشنبه

مجسمه های سبز
















همیشه یکجا باشید

۱۳۸۸ تیر ۱۶, سه‌شنبه

زنده گینامه رئیس جمهور کرزی




حامد كرزى فرزند عبد الاحد كرزى نواسۀ خير محمد خان به تاريخ ۹ قوس ۱۳۳۶ هجرى شمسى مطابق ۲۴ دسامبر ۱۹۵۷ ميلادى در قريۀ كرز در نزديكى شهر قندهار متولد گرديد.
جد بزرگوار حامد كرزى در دوران جنگ استقلال افغانستان و مبارزات بعد از آن سهم فراوان گرفته و مدتى به حيث معين مجلس اعيان افغانستان مصدر خدمت شده است.
عبدالاحد كرزى پدر حامد كرزى، از روساى قوم پوپلزايى و از جملۀ رهبران سياسى كشور بوده كه در دهه شصت ميلادى به حيث معين شوراى افغانستان مصروف خدمت بود.
وقتى عبدالاحد كرزى عضو پارلمان گرديد با فاميل به كابل نقل مكان كرد. حامد كرزى در آن وقت در مكتب ابتدايى محمود هوتكى، سيد جمال الدين افغانى و بعداً به ليسۀ عالى حبيبيه شامل شد. موصوف بعد از فراغت از ليسۀ حبيبيه در سال ۱۹۷۶ جهت ادامۀ تحصيل به هندوستان رفت و در پوهنتون سمله آن كشور در رشته روابط بين المللى و علوم سياسى تحصيل را آغاز كرد.
حامد كرزى در رشتۀ متذكره به اخذ درجۀ ماسترى نايل آمد و در سال ۱۳۶۲ هجرى شمسى مطابق ۱۹۸۳ ميلادى از هند به پاكستان رفت و در صفوف مجاهدين بخاطر نجات وطن از تجاوز شوروى شامل گرديد و به جهاد و به مبارزه آغاز نمود.
حامد كرزى در سال ۱۳۶۴ هجرى شمسى مطابق ۱۹۸۵ ميلادى براى يك دورۀ آموزشى در رشتۀ ژورناليزم عازم فرانسه گرديد و پس از تكميل كورس سه ماهه در شهر ليل فرانسه به پشاور عودت نمود و بحيث آمر ادارۀ اطلاعات و بعداً به صفت معاون دفتر سياسى تنظيم جبهۀ ملى نجات افغانستان به رهبرى پروفيسور صبغت الله مجددى ايفاى وظيفه نمود.
حامد كرزى با تشكيل حكومت موقت مجاهدين در سال ۱۹۸۹ مسئوليت رياست امور روابط خارجى دفتر رئيس حكومت موقت را در پشاور عهده دار شد.
حامد كرزى بعد از تاسيس حكومت مجاهدين در افغانستان در سال ۱۳۷۱ هجرى شمسى مطابق ۱۹۹۲ ميلادى به حيث معين سياسى وزارت امور خارجه افغانستان مقرر گرديد.
دو سال بعد، زمانى كه جنگ هاى داخلى ميان گروه هاى مجاهدين براى كسب قدرت در كابل شدت گرفت حامد كرزى مقام دولتى را ترك نمود و براى تدوير نمودن لويه جرگه فعاليت هاى خويش را آغاز كرد.
قابل ياد آورى است، وقتى كه حل منازعات در افغانستان به بن بست مى رسيد، حامد كرزى يگانه كليد حل منازعات را تدوير لويه جرگه مى دانست و به همين خاطر موصوف از سال ۱۹۸۶ الى تشكيل ادارۀ موقت پيوسته بر تدوير يافتن لويه جرگه هاى عنعنوى افغانستان تاكيد نموده و آن را براى نجات افغانستان حياتى پنداشته است.
در سال ۱۳۷۹ هجرى شمسى مطابق آگست سال ۲۰۰۰ ميلادى پدر حامد كرزى كه در شهر كويته – پاكستان اقامت داشت توسط گروه تروريستى طالبان و حاميان خارجى شان ترور گرديد.
محترم كرزى به ادامۀ مبارزات خويش در اوايل اكتوبر سال ۲۰۰۱ ميلادى با سه تن از هم فكرانش به ولايت ارزگان رفته و در بسيج مردم كوشيد و تا سرنگونى رژيم طالبان در ولايات مركزى افغانستان به مبارزه ادامه داد.
حامد كرزى بتاريخ ۵ دسامبر سال ۲۰۰۱ ميلادى، از طرف اشتراك كننده گان جلسۀ بن – آلمان به حيث رئيس ادارۀ موقت انتخاب شد و بتاريخ ۲۲ دسامبر همان سال با اعضاى كابينه حلف وفادارى را ياد كرد.
محترم حامد كرزى از طرف اعضاى لويه جرگه اضطرارى در ۱۳ جون ۲۰۰۲ به صفت رئيس دولت انتقالى اسلامى افغانستان انتخاب شد.
محترم كرزى در سال ۲۰۰۲ سند دكتوراى افتخارى از پوهنتون سمله بدست آورد و در سال ۲۰۰۳ جايزۀ آزادى و در اپريل ۲۰۰۴ جايزۀ موفقترين رئيس جمهور دنيا، در جولاى سال ۲۰۰۴ جايزۀ آزادى فلادلفيا و و در ماه نوامبر ۲۰۰۶ مطابق به عقرب ۱۳۸۵ جايزۀ صلح، توسعه و خلع سلاح اندراگاندى را بدست آورد.
محترم كرزى داراى شش برادر و يك خواهر مى باشد.
محترم كرزى درماه دلو1378 خورشیدی با متحرمه دوكتور زينت قريشى ازدواج نموده است.
محترم كرزى به ورزش هاى اسپ سوارى و پياده گردى علاقه فراوان داشته، شخص خداپرست و متدين مى باشد.
محترم كرزى به لسان هاى پشتو، درى، انگليسى و اردو به خوبى صحبت مى نمايد، مطالعۀ كتاب وتماشاى برنامه هاى خبرى و علمى تلويزيون را دوست دارد.


همیشه یکجا باشید

۱۳۸۸ تیر ۱۵, دوشنبه

زنان غول پیکر جهان







































































































همیشه یکجا باشید

همبستری روزانه سلامت اسپرم را افزایش می دهد

اسپرم مردانی که هر روز همبستری می کنند، از کیفیت بهتری برخوردار است.
نتیجه یک تحقیق نشان می دهد مردانی که به علت آسیب دیدگی اسپرم توانایی بارورسازی پایینی دارند، اگر به مدت یک هفته هر روز انزال داشته باشند، کیفیت اسپرمشان بهبود می یابد.
منظور از بهبود کیفیت اسپرم در این تحقیق کاهش تعداد مواد وراثتی آسیب دیده است.
یک محقق استرالیایی که در کنفرانس انجمن اروپایی تولیدمثل انسانی و جنین شناسی صحبت می کرد گفت در حالی که پیش از این به زوج ها توصیه می شد هر دو سه روز یک بار رابطه جنسی داشته باشند ولی تحقیقات او نشان می دهد همبستری هر روزه به ارتقای سلامت اسپرم ها کمک می کند.
دکتر دیوید گرینینگ به حاضران در این کنفرانس گفت او در تحقیقاتش بر 118 مرد آزمایش انجام داده و نتیجه کارش رضایتبخش بوده است.
به گفته دکتر گرینینگ میزان آسیب دیدگی اسپرم در هشتاد درصد مردانی که مورد آزمایش قرار گرفتند، بعد از یک هفته انزال روزانه، 12 درصد کاهش یافت.
در این حال، به علت انزال روزانه میزان اسپرم های خارج شده در هر رابطه جنسی که این مردان برقرار می کردند از 180 میلیون به حدود 70 میلیون کاهش پیدا می کرد ولی به گفته آقای گرینینگ این رقم همچنان در دامنه مطلوب برای برخورداری از قدرت باروری است.
همچنین به گفته آقای گرینینگ برقراری رابطه جنسی هر روزه به افزایش تحرک اسپرم ها کمک می کند.
آسیب دیدگی اسپرم ها
باور عمومی میان محققان این است که هر چه اسپرم ها به مدت طولانی تری در بیضه ها باقی بمانند به خاطر شرایط محیطی و دمای بدن دچار آسیب دیدگی بیشتری می شوند.
در این حال، رادیکال های آزاد که به ماده وراثتی سلول ها آسیب می زنند نیز در این محیط وجود دارد که با آسیب رساندن به ساختار دی ان ای اسپرم ها قدرت باروری را کاهش می دهد.
از سوی دیگر، دیوید گرینینگ هشدار می دهد که رابطه جنسی مستمر و مداوم با کاهش تعداد اسپرم های خارج شده در هر انزال می تواند خطر کاهش قدرت باروری را به همراه داشته باشد.
او توصیه می کند بهترین راه برای تقویت قدرت بارداری، برقراری رابطه هر روزه در دوره تخمگذاری زنان است.
دیوید گرینینگ همچنین با اشاره به کاهش تمایل افراد به برقراری رابطه هر روزه با افزایش سن، بهترین سن باروری را سنین جوانی می داند.
دکتر گرینینگ گفت: "ما برای باروری در جوانی خلق شده ایم."
پزشکان دیگر با جالب دانستن آزمایش های آقای گرینینگ می گویند این نتیجه شاید برای همه مردان مفید نباشد.
به گفته دکتر آلن پیسی از دانشگاه شفیلد در بریتانیا همبستری هر روزه توانایی بارورسازی مردانی را که تولید اسپرم پایینی دارند، کاهش می دهد.
همیشه یکجا باشید

۱۳۸۸ تیر ۱۳, شنبه

کشف سه گونه جدید دایناسور- بی بی سی

باستان شناسان در استرالیا اعلام کرده اند که با بررسی و آزمایش فسیل های کشف شده در منطقه کوئینزلند، 3 گونه جدید دایناسور شناسایی شده اند.
دیرین شناسان یکی از دایناسورهای کشف شده را گوشتخواری ترسناک توصیف کرده اند که هر یک از پنجه هایش سه ناخن تیز دارد. دو دایناسور دیگر گیاهخوار هستند که یکی از آنها موجودی قدبلند و شبیه زرافه و دیگری موجودی کوتوله و شبیه اسب آبی توصیف شده است.
قدمت فسیل های کشف شده، به اواسط دوره زمین شناختی کرتاسه، یعنی نزدیک به یکصد میلیون سال پیش برمی گردد.
فراتر از ولاسیرپتور
اسکات هاکنل، باستان شناس موزه کوئینزلند گفت که دایناسور گوشتخوار با نام علمی "آسترالووناتور وینتوننسیس"، به مراتب بزرگ تر و ترسناک تر از گونه ولاسیرپتور است که در فیلم های پارک ژوراسیک مشهور شد.
او به خبرنگاران گفت که این دایناسور گوشتخوار، یوزپلنگ زمان خود و سبک وزن و چابک بوده است.
پژوهشگرانی که این گونه ها را کشف کرده اند، نام آنها را بر اساس ترانه معروف استرالیایی "ماتیلدا در حال رقص والس" انتخاب کرده اند. دایناسور گوشتخوار به یاد بانجو پترسون، شاعری که این ترانه را در سال 2885 میلادی سرود، بانجو نامیده شده است.
نام دایناسور قدبلند شبیه زرافه، کلنسی با نام علمی "ویتونوتیتان واتسی" و نام دایناسور کوتوله که شبیه اسب آبی است، ماتیلدا با نام علمی "دیامانتیناسائوروس ماتیلدایی" گذاشته شده است. این دو دایناسور گیاهخوار ،گونه های جدیدی از تیتانوزاروس هستند، یعنی بزرگ ترین جانورانی که تاکنون روی زمین بوده اند.
فسیل های بانجو (دایناسور گوشتخوار) و ماتیلدا (یکی از دایناسورهای گیاهخوار) که احتمالا شکارچی و شکار بوده اند، در کنار هم و در اعماق مردابی قدیمی و 98 میلیون ساله کشف شده اند.
کشف بزرگ
نتیجه این اکتشاف در نشریه علمی "پابلیک لایبرری آو ساینس وان" منتشر شد و آنا بلای، نخست وزیر کوئینزلند، جزئیات آن را در موزه تاریخ طبیعی عصر دایناسورهای استرالیا اعلام کرد.
او گفت که این یافته ها اکتشافی مهم در درک علمی زندگی پیش از تاریخ در استرالیا است.
جان لانگ، دیرین شناس موزه ویکتوریا هم این یافته ها را "شگفت انگیز" خواند. او گفت که با این یافته ها، استرالیا برای اولین بار از سال 1981 میلادی، وارد نقشه بین المللی اکتشاف دایناسورهای عظیم الجثه شد.
در سال 1981 میلادی، برای اولین بار کشف موتابراساروس، بزرگترین دایناسور چهارپایی که می تواند روی دوپای عقبش بایستد، اعلام شد.
همیشه یکجا باشید

تلقین مثبت همیشه کارساز نیست- برگرفته شده از سایت بی بی سی

نتیجه تحقیقات بک گروه از محققان کانادایی نشان می دهد افرادی که اعتماد به نفس پایین تری دارند، در صورت تکرار تلقین های مثبت درباره خودشان، احساس بدتری نسبت به خود پیدا می کنند.
به گفته این محققان، جملاتی از قبیل "من فردی دوست داشتنی هستم" تنها می تواند به کسانی که اعتماد به نفس بیشتری دارند، کمک کند.یک روان شناس بریتانیایی می گوید احساس آدم ها نسبت به خودشان بر پایه آن چه که واقعا در زندگی شان انجام می دهند، شکل می گیرد.این توصیه که آدم ها برای داشتن احساس بهتر باید "به خودشان کمک کنند" یا به عبارتی به خود تلقین کنند، اولین بار به صورت جدی توسط ساموئل اسمایل، نویسنده اسکاتلندی مطرح شد.کتاب او با نام " خود یاری" حدود ۲۵۰ هزار نسخه فروش داشت و این شیوه، یعنی کمک به خود از لحاظ روانی، اکنون به تجارتی میلیاردی در تمام دنیا تبدیل شده است.
افکار مثبت آزاردهنده
در یک آزمایش محققان دانشگاه های واترلو و نیو برنزویک، از افراد مختلف با میزان اعتماد به نفس متفاوت، خواسته اند که جمله " من فردی دوست داشتنی هستم" را تکرار کنند.
پس ازگفتن و تکرار این جمله، حالت این افراد و احساس آن ها نسبت به خودشان را بررسی کرده اند.در گروه افراد با اعتماد به نفس پایین، کسانی که این جمله را تکرار کرده اند، نسبت به بقیه اعضای گروه، احساس بدتری درباره خودشان داشته اند.اما کسانی که اعتماد به نفس بیشتری داشتند، پس از تکرار این جمله مثبت، احساس بهتری داشتند، هر چند بسیار اندک.در مرحله بعدی، روان شناس ها از افراد مورد آزمایش خواسته اند که تفکرات مثبت و منفی درباره خودشان را فهرست کنند.نتیجه این آزمایش نشان داده کسانی که اعتماد به نفس پایین تری دارند، وقتی اجازه بروز تفکرات منفی را پیدا می کنند، احساس بهتری نسبت به زمانی دارند که مثبت درباره خود می اندیشند.به گفته این محققان کانادیی اگر آدم ها به طور کامل بر افکار مثبت تمرکز کنند، آنگاه افکار منفی بیشتر موجب آزار آنها خواهد شد.

همیشه یکجا باشید

۱۳۸۸ تیر ۱۰, چهارشنبه

سی امین سال درگذشت صوفی عشقری



نهم سرطان/ تیر، امسال برابر است با سی امین سال درگذشت صوفی غلام نبی عشقری شاعر افغان که در سال 1358 خورشیدی در شهر کابل از دنیا رفت.
غلام نبی عشقری، فرزند شیر محمد (مشهور به داد شیر) در تابستان سال 1271 خورشیدی در کابل به دنیا آمد.
عشقری در خانواده ای بزرگ شد که تجارت و بازرگانی پیشه اصلی آنها بود. این خانواده سالها در بازارهای هند، بلخ و کابل به تجارت می پرداختند و در شمار سرشناس ترین بازرگانان افغانستان قرار داشتند.
خود عشقری در مورد پیشینیه خود می گوید:
تجارت پیشه ما بود چندی
به هر جا بود از ما بار بندی
ولی آنچنان که در برخی از نوشته ها آمده است احوال این خانواده دگرگون می شود و سرمایه آنها از کف می رود:
تمام هستی ما رفت بر باد
نصیبم بینوایی بود او داد
آنگونه که گفته اند و خود عشقری هم در اشعار خود آورده است وی به ناچار مغازه ای باز می کند و شغل های گوناگونی را تجربه می کند و مدتی هم به کار صحافی کتاب می پردازد و بیست پنج سال را این گونه سپری می کند:
شده عمری که سودایم به یوسف طلعتی باشد
سر بازار اگر دکان نمی کردم چه می کردم
و یا چنان که می گوید:
اجناس دیگری اگرت نیست عشقری
خاشاک و خاک بر دهن این دکان بریز
زبان عامیانه
از ویژه گی های مهم صوفی عشقری که او را به شاعر محبوب و ماندگار بدل کرد استفاده از ترکیب های عامیانه مردم است که در شعر او بسیار دیده می شود. عشقری شاعر زبان مردم کوچه و بازار بود که از فرهنگ عامیانه مردم بهره های فروان برد.
به رسیدن وصالت به خدا تلاش دارم
تو بیا به کلبه ی من چلوی رواش دارم
زفراق تو مریضم، بنما عیادتم را
جگرهزار پاره، دل قاش قاش دارم
پیر گردیدم، دوتا شد پیکرم لیکن هنوز
همچو مینای می از شوق تو قلقل می کنم
پیش من کمتر بخوان افسانه پاریس را
زین جهان بی وفا گل گشت پغمانم بس است
تیشه کوهکن می زد، سنگ این سخن می گفت
کار عشق دشوار است پشت گپ چه می گردی
جا دارد اگر خوانی ام از کهنه خیالان
پیداست زکرتی و لباس بَرَک من
یما ناشر یکمنش شاعر و پژوهشگر افغان در مورد استفاده عشقری از زبان عامیانه می گوید: " عشقری از چیزهایی می گوید که در دسترس مردم است. عناصری را به خدمت می گیرد که در زندگی روز مره مردم موجود و مطرح است و به همین لحاظ مثلا تشبیهات او اگر برای خواننده اش جدید باشد، عناصر تشبیه آشنا و شناخته شده است. مثلا:"در آن جا کمپ شاهی بال مور است" تشبیه سرا پرده شاهی به بال مور شاید جدید نباشد، اما "کمپ شاهی" نامی است که فقط در عصر عشقری به نشیمن گاه شاه گفته می شد.
و یا مثلا "فرقه مشر اردوی خوبان" از این نظر که فرقه مشری مقامی است در ارتش و برای همه ملموس و قابل درک است.
با آنکه عشقری با شاعران برجسته زیادی در یک دوره زیسته اما شاید کمتر شاعر معاصر او توانسته است با چنین اقبال و استقبالی از سوی مردم روبرو شود. راز این ماندگاری و اقبال چه می تواند باشد؟
ابوطالب مظفری شاعر و نویسنده افغان در پاسخ این سوال می گوید که: " به گمان من صوفي عشقري توانست از تركيب لهجۀ مردم كابل با زبان ادبيات رسمي فارسي غزلش را رنگ و بوي خاص اقليمي ببخشد كه خالي از تازگي و شيريني نيست. كاري كه در امثال و اقرانش ديده نمي‌شود. يعني وقتي ما شعر قاري عبدالله و يا استاد خليلي را مي‌خوانيم از همان زبان و صور خيالي استفاده مي‌كنند كه في‌المثل در ايران، ملك الشعرا بهار و استاد شهريار هم بهره مي‌برند."
مظفری باور دارد که شعر صوفي عشقري را مي ‌توان گفت که شعر فارسي كابلي است . چون بسامد كلمات مهجور مورد استفاده در افغانستان در شعر ايشان خيلي بالا است. اين حالت هرچند گاه زبان شعر ايشان را خيلي ساده و گاه عاميانه مي‌كند اما اغلب باعث شيريني كار مي‌شود. مانند ابياتي از اين دست:
چون سويدا بد گماني از دل دلبر نرفتگرچه پيراهن بخود از پوش قرآن ساختم
سالها بي وعده در راهش نشستم منتظرپرده هاي چشم پا انداز جانان ساختم
يا در اين غزل كه اين حالت پر رنگ تر است.
دادند چون دو بسوه زمين از براي منيک سر پناه بي در و ديوار ساختم
يک خر خريدنم بجهان باقي مانده بودپالان و تنگ و توپره و افسار ساختم
یماناشر یکمنش نیز معتقد است که : " عشقری در مجموع کمتر به زبان معیاری یا بهتر بگویم زبان ادبی عصر خود شعر گفته است. زبانی که او زیادتر به آن میلان دارد، زبانی است که محیط او را احاطه کرده.
او در شعری که سرودنش را با در نظر داشت موازین ادبی موجود آغاز می کند، زیاد نمی پاید. بعد از چند مصرع، سراغ زبانی می رود که برایش طبیعی تر جلوه می کند، چون از یک سو این زبان تخیلاتش را بیشتر مجال جلوه گری می دهد و از سوی دیگر، زبان رسمی زبانی است که شاعر ممارست لازم در آن ندارد."
محمد کاظم کاظمی شاعر و نویسنده افغان نیز صوفی عشقری را در میان شاعران افغانستان یک چهره استثنایی می داند و متعقد است که: "صوفی عشقری شاعری کلاسیک‌سراست، ولی کاملاً متفاوت با کلاسیک‌سرایان سنتی ما مثل مرحوم قاری عبدالله و غلام‌محمد نوید و دیگران.
به واقع عمده امتیاز عشقری نسبت به اقرانش، بهره‌گیری خوب او از زندگی، آداب و رسوم و زبان مردم عصر خود است.
عشقری، فطرتاُ شوخ طبع است و طنز را به عنوان چاشنی کلام همیشه مدنظر داشته است
به گفته کاظمی، در شعر کلاسیک آن روزگار افغانستان، غالباً نشانی از زندگی معمول مردم دیده نمی‌شود. شاعران بیش از این که به چشمدیدهای خود از محیط متکی باشند، به سنت ادبی متکی هستند.
البته این اتکا به سنت در بعضی شعرهای عشقری مثل «به این تمکین که ساقی باده در پیمانه می‌ریزد» دیده مي‌شود، ولی بسیاری از شعرهای او بیش از سنت ادبی، به محیط زندگی او وابسته است."
به گفته کاظم کاظمی، محیط زندگی شاعر یعنی شهر کابل و مردم آن در شعر عشقری حضور روشنی دارد و بسیاری از ضرب‌المثل‌ها، کنایه‌ها و آداب و رسوم مردم را در آثار او می‌توان دید. حتی ویژگی های زندگی و معیشت خود شاعر هم از لابه‌لای شعرش حس می‌شود، مثلاً آنجا که می‌گوید
در میان لای و گل خیر است اگر نانم فتاد
بوتل تیلم در این شام غریبان نشکند
کاظم کاظمی هم، خاصیت شعر عشقری را، بهره‌مندی خوب شاعر از زبان رایج زمان خودش می داند . و می گوید: "کسی که بخواهد رد پای زبان مردم عصر در شعر آن دوره را بررسی کند، از شعر بسیاری دیگر از شاعران ما ناامید برخواهد گشت، ولی شعر صوفی عشقری را سرشار از اصلاحات، تعبیرات و واژگان محاوره و عامیانه خواهد یافت و این از جهت نزدیکی شعر با زبان مردم بسیار اهمیت دارد.
شاید این در دید ادبای سنتی ما بسیار خوشایند نباشد، ولی برای کسی که با زبان شعر پیشرو امروز انس دارد، بسیار جالب است. شاید این خصوصیات امروز در شعر بسیاری از شاعران دیده شود، ولی در عصر زندگی عشقری نبوده است و از این نظر عشقری را می‌توان پیشگام نوعی نوآوری زبانی دانست.
طنز در شعر عشقری
ویژگی دیگر شعر صوفی عشقری، از نگاه کاظمی، بیان رندانه و گاه طنزآمیز اوست که این هم متأثر از زبان مردم است. مثلا می‌گوید
تا و بالا که می شوم به دکان
به گمانم که کوه سالنگ است
یا
به روز عید هم دکان صوفی عشقری باز است
به امیدی که بیند بر سر بازار خوبان را
به همین لحاظ، در شعر صوفی عشقری ملاحت و جذابیتی خاص می‌توان یافت که در شعر دیگر کلاسیک‌سرایان آن روزگار کمتر دیده می‌شود. شعر آنان خشک و رسمی است، ولی شعر عشقری زنده است و مردمی.
عشقری، فطرتاُ شوخ طبع است و طنز را به عنوان چاشنی کلام همیشه مدنظر داشته است. یما ناشر یکمنش که خود از صاحب نظران در حوزه طنز است در مورد شوخ طبعی عشقری می گوید که: " زبان طنز آلود او باعث می شود که ابیات انتقادی او نیز راه خود را زودتر و آسان تر به دل ها باز کند. از طرف دیگر، زبان بی تکلف و ساده عشقری خود برای شوخ طبعی میدانی وسیع دارد ."
موسیقی و عشقری
شاید کمتر آواز خوانی را بتوان در افغانستان پیدا کرد که عزلی از صوفی عشقری نخوانده باشد. و این موضوع باعث شهرت عشقری در میان توده مردم شده است. آنگونه که ناشر یکمنش می گوید " صوفی عشقری یک قسمت آوازه و نام شاعری خود را مدیون آشنایی با اهل موسیقی است، زیرا معرفی اشعار او توسط آنان، کار شاعر را در قسمت اشاعه و تبلیغ آثارش آسان تر ساخت."
اما چه چیزی باعث شد که هنرمندان موسیقی به شعر عشقری اقبال نشان دهند؟ ناشر یکمنش به این باور است که: "صوفی خود در محافل موسیقی شرکت می کرد و به موسیقی علاقمند بود. زبان بی تکلف و ساده او، میدان استفاده شعرش را در آهنگ ها، فراخ و گسترده ساخته است.
در شعر عشقری فطرتا نوعی موسیقی پذیری موجود است که معاشرت زیاد او با اهل موسیقی را وسعت بخشیده است. میلان اهل موسیقی به جانب شعر عشقری، شاید به این دلیل نیز باشد که تعدادی از این طایفه از سواد بهره چندانی نداشتند و شعر عشقری به سبب ساده وبی پیرایه بودن، از ترتیب و آداب مخصوص دانستن شعر، بی نیاز بوده است."
برای اولین بار، استاد قاسم افغان بود که غزلی از صوفی عشقری را خواند و نام او را بر سر زبان ها انداخت:
عمری خیال بستم یار آشنایی ات را
آخر به خاک بردم داغ جدایی ات را
استاد رحیم بخش شاید بیشتر از همه از شعر عشقری استفاده کرده است. استاد سرآهنگ، الفت آهنگ، وحید قاسمی ، احمد ولی، فرهاد دریا و بسیاری از آواز خوان های دیگر افغانستان شعرهای عشقری را خوانده اند.
به این تمکین که ساقی باده در پیمانه می ریزد
رسد تا دور ما دیوار این میخانه می ریزد
گر بهشتم می رسد وصل نکویانم بس است
گر به دوزخ لایقم تکلیف هجرانم بس است
دلبرم دل آزار است پشت گپ چه می گردی
ظالم وستم کار است پشت گپ چه می گردی
فدای چشم نمناکت شوم یار
جگر خونی چرا؟ خاکت شوم یار
مجموعه ای از اشعار صوفی عشقری در سالهای گذشته در چندین نوبت در کابل، پشاور و تهران به چاپ رسیده است که اکنون همه آن ها نایاب شده است.
صوفی غلام نبی عشقری در سال 1358 خورشیدی در سن 87 سالگی در کابل از دنیا رفت و در گورستان شهدای صالحین کابل به خاک سپرده شد.

همیشه یکجا باشید

عکس 'شگفت آور' تلسکوپ فضایی هرشل از کهکشان گردابی



آژانس فضایی اروپا، اِسا، تصویر خیره کننده ای از کهکشان مارپیچی ام 51 موسوم به کهشکان گردابی تهیه کرده است.
این عکس حاصل ترکیب تصاویری است که تلسکوپ های فضایی هرشل - متعلق به اروپا- و هابل - متعلق به ناسا - گرفته اند.
عکس های تشکیل دهنده این تصویر در نور قابل رؤیت و نور فروسرخ از این کهشکان مارپیچی گرفته شده اند.
بخش های سرد، غبارآلود و گازی ام 51، جایی که روند تشکیل ستارگان در جریان است، در این عکس پررنگ شده است.
پروفسور دیوید ساوتوود، مدیر اکتشافات علمی و روبوتیک در اِسا می گوید: "این عکسی شگفت آور است. و پرده ای از آن نوع وضوحی که (با تلسکوپ هرشل) به آن دست خواهیم یافت را به نمایش می گذارد."
"نواحی قرمز جاهایی است که پی برده ایم تشکیل ستارگان در آنها در جریان است. ما شاهد تولد ستارگان هستیم."
هرشل که روز 14 مه امسال به فضا پرتاب شد هنوز به بهره برداری کامل است.
طیف کامل طول موجی که هرشل می پوشاند از 55 تا 672 میکرون است. رصدها در طول موج بلندتر تصاویری به وضوح عکس هایی که در طول موج های کوتاهتر گرفته می شود - مانند آنهایی که هابل می گیرد - تولید نمی کند.
با این حال آینه هرشل بزرگترین آینه نجومی فروسرخ است که به فضا پرتاب شده است، بنابراین می تواند واضح ترین عکس ها تا به امروز را در طول موج هایی که در آن رصد می کند بگیرد.
منجمان برای آنکه فرآیندهای جاری در اجرام کیهانی را درک کنند باید آنها را در طول موج های مختلف ببینند.
هرشل و هابل زوج قدرتمندی برای این کار هستند.
کهکشان گردابی 35 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد که در ابعاد کیهانی نسبتا نزدیک به حساب می آید.

همیشه یکجا باشید

آرواره مکانیکی به تحقیق درباره مواد دندانسازی کمک می کند




این روبات توسط آقای رابه دانشجوی دانشگاه بریستول ساخته شده است
یک گروه محقق از دانشگاه بریستول انگلستان روباتی ساخته است که درک بهتر سائیدگی و تخریب دندان را امکانپذیر می کند.
این "روبات جونده"، جایگزین مناسبی است برای تحقیق در باره انواع جدید تاج دندان و موادی که برای ترمیم و بازسازی دندان استفاده می شود.
مطالعه عملکرد و دوام این مواد در انسان نه تنها هزینه بردار است بلکه همچنین به زمان زیادی نیاز دارد.
اما این آرواره مکانیکی جدید خیلی عالی ادای آرواره انسان و عمل جوئیدن را در می آورد.
دکتر کاظم عالمزادف، از دانشگاه بریستول بعد از این که عملکرد شبیه ساز پرواز با هواپیما را مشاهده کرد و متوجه شد که در آن از حرکت های مشابه آرواره استفاده می شود، به فکر طراحی آرواره مکانیکی افتاد.
ساخت و بهتر کردن طرح پیشنهادی او توسط دانیال رابه، دانشجوی مقطع دکترا در رشته مهندسی مکانیک این دانشگاه انجام گرفته است.
آقای رابه گفت: "با بازسازی عمل جویدن و حرکت های آرواره به طور طبیعی در انسان، روبات جونده می تواند به تولید مواد جدیدی کمک کند که برای ترمیم دندان انسان استفاده می شود."
بریتانیا هر سال دو و نیم میلیارد پوند برای موادی که برای ترمیم یا استحکام بخشیدن به دندان استفاده می شود، هزینه می کند.
آرواره مکانیکی در حال حاضر در نمایشگاه تابستانی علوم "رویال سوسایتی" در لندن به نمایش گذاشته شده است. رویال سوسایتی، آکادمی علوم ملی بریتانیا و نهادی مستقل است.


همیشه یکجا باشید